Πυρίμαχο ταψί 23 εκ διάμετρου
Υλικά
8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και αποφλοιωμένες
Λίγο ελαιόλαδο
250 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη
3 ΚΣ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Κλασικό
3 ΚΣ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 ΚΣ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ΚΣ άνηθο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2/3 ΚΣ ρίγανη ή θυμάρι
1 πρέζα πιπέρι
40 γρ σταφίδες
Γαρνίρισμα:
2 ΚΣ γεμάτες γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Κλασικό
½ ΚΣ δυόσμο ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ΚΣ κουκουνάρια καβουρδισμένα
½ λεμονιού το ξύσμα
1 ΚΣ ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βγάζω από το βαζάκι τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στραγγίζω καλά σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ και με ένα πιρούνι τη λιώνω. Προσθέτω το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Βάζω όλα τα μυρωδικά δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, σταφίδες και τα ενώνω καλά.
Σε ένα ταψί αλείφω με ελαιόλαδο και παίρνω μια μια τις πιπεριές, τις κόβω στα δύο και τις απλώνω ακτινωτά δημιουργώντας κύκλο (από το κέντρο την μύτη προς την περίμετρο).
Βάζω πάνω τους τη γέμιση με τη φέτα αφήνοντας 1 εκ από την περίμετρο και γυρίζω τις άκρες από τις πιπεριές να την καλύψουν.
Καλύπτω με τον ίδιο τρόπο με τις πιπεριές και στρέφω τις άκρες προς τα κάτω να αγκαλιάσουν τη γέμιση.
Τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω στο φούρνο, στους 180*C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
Φτιάχνω τη γαρνιτούρα βάζοντας σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το δυόσμο, το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ανακατεύω απαλά.
Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζω σε χαμηλή ένταση το κουκουνάρι ανακατεύοντας το.
Βγάζω από το φούρνο τις πιπεριές, γαρνίρω στη μέση με το μείγμα του κρύου γιαουρτιού και πασπαλίζω τα κουκουνάρια.
Ραντίζω με λίγο φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.
ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
0 Σχόλια