2 ⅓ φλ. καλαμποκάλευρο
1 ⅓ αλεύρι για όλες χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 ½ φλ. γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
12 λουκάνικα για hot dog
ξυλάκια για σουβλάκι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
μουστάρδα
κέτσαπ
Για τα εύκολα σπιτικά corn dog (κορν ντογκ) βάζουμε πρώτα σε μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη με το baking powder, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα.
Σκουπίζουμε τα λουκάνικα σε απορροφητικό χαρτί, τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι.
Τα βουτάμε στο χυλό.
Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά με τον χυλό.
Τα κρατάμε κάθετα να στραγγίζει ο χυλός.
Κρατώντας από το ξυλάκι τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε για 6-‘7΄ να ροδίσει η κρούστα.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Σερβίρουμε τα corn dog σε λαδόκολλα με μουστάρδα και κέτσαπ.
0 Σχόλια