.
Υλικά200 γραμμάρια Βιτάμ soft
2 φύλλα σφολιάτας
350 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
160 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
100ml Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά
80 γραμμάρια τριμμένο τυρί ένταμ
30 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε 100 γραμμάρια Βιτάμ και αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή περίπου ποσότητα.
Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας κατά μήκος σε 6 μακρόστενες λωρίδες.
Τοποθετούμε τις 3 λωρίδες σφολιάτας στο ταψί και τις αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ που έχει περισσέψει.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε 100 γραμμάρια Βιτάμ. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και σοτάρουμε καλά.
Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτουμε την κρέμα Βιτάμ και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί ένταμ, ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση πάνω στις 3 σφολιάτες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.
Κλείνουμε με τα άλλα 3 φύλλα σφολιάτας, πιέζουμε τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι και χαράζουμε σε 2 σημεία πάνω σε κάθε φύλλο. Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο Βιτάμ.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε φούρνο στους 180-200°C για 25-30 λεπτά.
vitam.gr
0 Σχόλια