.
Τι θα χρειαστούμε…1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
5 μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου, μόνο αν είστε λάτρεις
3 ντομάτες
1 κ. γλυκού πελτέ
1 κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού κύμινο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το κάνουμε…
Αφαιρούμε ένα μέρος από τη φλούδα της μελιτζάνας σταυρωτά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1,5 εκατοστού περίπου. Βάζουμε περίπου ένα δάχτυλο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Αν στην πορεία το λάδι λιγοστέψει αρκετά επειδή το ρουφάνε οι μελιτζάνες, προσθέτουμε σταδιακά λίγο ακόμα. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
Όταν τελειώσουμε με τις μελιτζάνες, σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε. Τα βάζουμε στη χύτρα ή στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψουμε το φαγητό.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κομματάκια και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κρέας.
Προσθέτουμε το κύμινο, τον πελτέ κι ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τη ντομάτα και τη ρίχνουμε μέσα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε δύο φλυτζάνια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το κρέας.
Στη χύτρα δεν χρειάζεται να συμπληρώστε νερό. Στην κατσαρόλα προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει.
Μέχρι να βράσει το κρέας, τοποθετούμε όμορφα τις μελιτζάνες σε στρώσεις στο σκεύος που σοτάραμε τα υλικά μας και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανάμεσα στις στρώσεις κι από πάνω.
Μόλις το κρέας βράσει και μαλακώσει, ρίχνουμε τη σάλτσα του κρέατος στις μελιτζάνες και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα καθόλου γιατί θα χαλάσουμε τις μελιτζάνες. Βράζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα γύρω στα δέκα λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και να χυλώσει όμορφα το ζουμάκι. Τέλος τοποθετούμε και τα κομμάτια του κρέατος μέσα την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
0 Σχόλια