Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σημαντικές συμβουλές για την κουζίνα / kitchen tips

1. Πλένουμε τα χέρια μας, πάγκους, εξοπλισμό, σκεύη και επιφάνειες με σαπούνι και νερό πριν και μετά τη μεταχείριση οποιουδήποτε φρέσκου τροφίμου.

2. Δεν καταψύχουμε ξανά τα αποψυγμένα τρόφιμα, γιατί κατά το ξεπάγωμα πολλαπλασιάζονται τα βακτηρίδια. Αν τα καταψύξουμε ξανά, δεν τα σκοτώνουμε, αλλά τα «κοιμίζουμε», και στο επόμενο ξεπάγωμα θα πολλαπλασιαστούν κι άλλο.

3. Διατηρούμε το εσωτερικό του ψυγείου πάντα καθαρό.

4. Ποτέ μην αποθηκεύουμε κανένα τρόφιμο ακριβώς κάτω από τον νεροχύτη, και πάντα να διατηρούμε τα τρόφιμα μακριά από το πάτωμα, ξεχωριστά από τα προϊόντα καθαρισμού.

5. Αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε αλλοίωση στην οσμή, τη γεύση, το χρώμα και την υφή της τροφής, πρέπει οπωσδήποτε να απορριφθεί, είτε είναι μαγειρεμένη, είτε όχι. Αν δεν είμαστε σίγουροι για την καταλληλότητα των τροφίμων, τα πετάμε. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια