.
Υλικά450γρ. παστέλι
500γρ. φρέσκο πλήρες γάλα
50γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
500γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μπαβαρουάζ από την προηγούμενη μέρα ρίχνοντας το γάλα σε μια κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν το γάλα φτάσει στο σημείο λίγο πριν πάρει βράση, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύοντας συνεχώς πάνω στη φωτιά προσθέτουμε τη ζελατίνη και αποσύρουμε αμέσως όταν το μείγμα πάρει μια βράση.
Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στον ψυγείο για μια μέρα. Την επόμενη κόβουμε το παστέλι σε κομμάτια σχήματος και μέγεθος της αρεσκείας μας. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το αφρατεύουμε με έναν αυγογδάρτη. Ενσωματώνουμε απαλά την κρέμα γάλακτος στο μείγμα. Προσθέτουμε τα κομμάτια απ’ το παστέλι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
.kathimerini
0 Σχόλια