Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ λεμόνι 🍋

.
Υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
300γρ αυγά (6 αυγά)
Ξύσμα 2 λεμονιών
300 γρ. γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι: (πολλές φορές το αφήνω και σκέτο χωρίς να το σιροπιάσω)
550 γρ. ζάχαρη
400ml νερό
Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
20γρ βούτυρο γάλακτος
Στο συγκεκριμένο το σχέδιο βγήκε από την φόρμα ..επίσης έβαλα κρέμα με λεμόνι στην βάση κατά το ψήσιμο ..!!!
Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς κρέμα .
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν.
Προσθέστε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας από το συνολικό αλεύρι.
Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν.
Αλείψτε με βούτυρο το ταψί και στρώστε στον πάτο του ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
Αδειάστε το μείγμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°.

Ετοιμάστε το σιρόπι.
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ να βράσει.
Σιροπιάστε τη λεμονόπιτα κρύα με το καυτό σιρόπι-αν την θέλετε σιροπιασμένη

Για την κρέμα
500ml γάλα
120γρ ζάχαρη
60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό, τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αποσύρουμε από την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, περίπου 26-28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα
Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε κουταλιά κουταλιά σε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια