.
Υλικά 15 με 20 μερίδες
20 φέτες ψωμί του τοστ με κομμένες τις κόρες (5 σειρές Χ 4 φέτες)
700 γρ τυρί κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί του τοστ τύπου γκούντα
100 γρ ζαμπόν
100 γρ σαλάμι αέρος
100 γρ αγγουράκι τουρσί
100 γρ. Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Για το γαρνίρισμα:
1 αγγούρι
4 ελιές
1 ντοματάκι
50 γρ λιναρόσπορο
Εκτέλεση
Μισή ώρα περίπου
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος
Στήνουμε τις πρώτες τέσσερις φέτες φωμιού σε σχήμα τετραγώνου και απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας τυριού και τοποθετούμε το ζαμπόν
Τοποθετούμε από πάνω άλλες τέσσερις φέτες ψωμιού, απλώνουμε κρέμα τυριού και μετά το τυρί για τοστ
Επαναλαμβάνουμε με άλλες 4 φέτες ψωμιού, τυρί κρέμα και τοποθετούμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες και τα αγγουράκια τουρσί ενδιάμεσα
Επαναλαμβάνουμε με άλλες 4 φέτες ψωμιού, τυρί κρέμα και τοποθετούμε το σαλάμι αέρος
Καλύπτουμε με τις τελευταίες 4 τελευταίες φέτες ψωμιού και απλώνουμε σε όλη την τούρτα το τυρί κρέμα
Κόβουμε λεπτές κάθετες φέτες το αγγούρι και σχηματίζουμε την κορδέλα του πακέτου και τον φιόγκο όπως στην φωτογραφία
Βάζουμε σε κάθε γωνία μία ελιά και στο κέντρο του φιόγκου τοποθετούμε το ντοματάκι
Ρίχνουμε από πάνω τον λιναρόσπορο
Το βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες περίπου ή από το προηγούμενο βράδυ
Nέλλη Καρδαρά
0 Σχόλια