Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σούπα με αρακά

.
Συστατικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
750 γρ. ζωμό, λαχανικών
20 γρ. φύλλα δυόσμου
1 κιλό αρακά, φρέσκο, καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
αλάτι
πιπέρι
κάρδαμο (κακουλέ), σε φύλλα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τον δυόσμο και τα μπιζέλια. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια, αλλά το χρώμα τους να είναι έντονο πράσινο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αμέσως τη χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να τη βάλουμε σε δόσεις και να τη χτυπήσουμε σε ένα κανονικό μπλέντερ.
Όσο την αφήνουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα η σούπα μας θα χάσει το λαμπερό πράσινό της χρώμα. Οπότε σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή και να δουλέψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
Με μια κουτάλα σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.
petretzikis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια