.
Με χώρα καταγωγής τη Γαλλία, η τάρτα είναι πια μια από τις πιο αγαπημένες «ανοιχτές πίτες» και στη χώρα μας. Υλικά για 4 άτομα
σπιτική ή έτοιμη ζύμη για τάρτες
1 κουνουπίδι 600γρ.
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.) ή κατίκι Δομοκού
120 γρ. γραβιέρα αγελάδας ή Λογάδι (ημίσκληρο τυρί από 50% αγελαδινό και 50% πρόβειο γάλα) τριμμένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζετε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και τα ξεπλένετε καλά. Βράζετε το κουνουπίδι για περίπου 10 έως 12 λεπτά και το στραγγίζετε.
Προετοιμάζετε και απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και την ψήνετε για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, προσθέτετε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το κουνουπίδι πάνω στην προψημένη ζύμη. Περιχύνετε με το μείγμα των αυγών.
Ψήνετε στους 180°C για 30 έως 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να η επιφάνεια να πάρει ωραίο χρώμα και να μαλακώσει λίγο το κουνουπίδι.
Σερβίρετε με μια γενναιόδωρη πράσινη σαλάτα.
0 Σχόλια