.
Υλικά για ταψί 20×35: 4 αυγά
50γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι (50g)
2 κουταλιές της σούπας γάλα
100ml λάδι
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά (25g) ή σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας κακάο (20 γρ)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (30 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ρούμι ή κονιάκ
Για την γέμιση κρέμα:
200ml συμπυκνωμένο γάλα (εβαπορέ)
50γρ μέλι
2-3 σταγόνες ρούμι
150ml γάλα (> 3% λιπαρά)
4 φύλλα ζελατίνης
200ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Οδηγίες:
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει.
Προσθέστε το μέλι το κονιάκ και το γάλα, και στη συνέχεια, σταδιακά το λάδι.
Όλα τα ξηρά συστατικά (φρυγανιά το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν ) αναμιγνύονται μαζί, και στη συνέχεια αναμείξτε στο παραπάνω μείγμα Τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Αναμιγνύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα στο ταψί καλυμμένο με χαρτί λαδόκολλας. Για να εξασφαλίσουμε μια ακριβή διαίρεση της ζύμης και, ως εκ τούτου, δυο ισοπαχείς βάσεις ζυγίζουμε το μπολ που περιέχει την ζύμη ,και βάζουμε το μισό.. Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να χύσετε μέσα στο ταψί, στη συνέχεια αφήστε το να σταθεροποιηθεί μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο πάχος. Χτυπήστε το ταψί πάνω στον πάγκο για να φύγουν οι φουσκάλες .
Ψήνουμε το Κέικ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ή μέχρι το κέικ περάσει «τεστ οδοντογλυφίδα.»
Βγάλτε από το ταψί, χρησιμοποιώντας χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα (χωρίς αφαιρέστε το χαρτί).
Επαναλάβετε τη διαδικασία και το ψήσιμο και με το υπόλοιπο μισό της ζύμης
Για την κρέμα
Βάζουμε το φρέσκο γάλα να βράσει, και όταν άρχισε να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, που προηγουμένως έχουν ενυδατωθεί σε κρύο νερό για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια συμπιέζεται στο χέρι σας για να αφαιρέσετε το νερό τους.
Ανακατέψτε με λίγο γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, και στη συνέχεια, ρίξτε όλο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, πάνω από συμπυκνωμένο γάλα και το μέλι.
Τέλος, προσθέστε τη σαντιγί. Αλλά πρώτα κάνετε τα ακόλουθα βήματα
– το πακέτο κρέμας βάλτε το στον καταψύκτη 15 λεπτά πριν χρησιμοποιηθεί
– βάλτε σε ένα μπολ κρύο νερό ή παγάκια και μέσα σε αυτό ένα άλλο μπολ και χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Η κρέμα που προκύπτει θα είναι υγρή και μπορεί να απορροφηθεί στη ζύμη, γιαυτό τοποθετήστε στο ψυγείο 30 λεπτά. Σε ένα δίσκο σερβιρίσματος ή σε ένα άλλο ταψί ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη και τοποθετείστε το ένα φύλλο ψημένης ζύμης , κατόπιν βγάλτε την λαδόκολλα.
Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατέψτε απαλά και απλώστε πάνω στο ψημένο κέικ.
Τοποθετείστε και το δεύτερο φύλλο κέικ από πάνω πιέζοντας απαλά.
Διατηρείστε τις kinder γαλακτοφέτες στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα .
0 Σχόλια