.
Συστατικά3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεφάλι κουνουπίδι
1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κύβους κότας
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα φύλλα και κόβουμε σε μπουκέτα το κουνουπίδι. Καθαρίζουμε το κοτσάνι και το κόβουμε και αυτό σε κομμάτια.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα.
Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σοτάρουμε και αυτό για 1-2 λεπτά.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράζει η σούπα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή!
petretzikis
0 Σχόλια