Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μανιταρόσουπα

.
Για τη μανιταρόσουπα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, λευκά ξερά
2 σκ. σκόρδο
θυμάρι
1 κιλό μανιτάρια champignon
100 γρ. κρασί λευκό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
800-1000 γρ. νερό
2 κύβους λαχανικών
500 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. βούτυρο
λάδι τρούφας
ελιόψωμο
1 κ.γ. ελιά, σε πάστα
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια