.
Αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας
Συστατικά2 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. καρότα
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. ρόφημα σόγιας AdeZ
2 κ.σ. ταχίνι
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. νερό, + έξτρα, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ρόφημα σόγιας AdeZ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας AdeZ, το ταχίνι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία σούπα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το ρόφημα σόγιας AdeZ, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρυγανισμένο ψωμί.
0 Σχόλια