Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρεατόσουπα αυγολέμονο

Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο κότας
50 γρ. κρασί λευκό
1 ½ λίτρο νερό
600 γρ. πατάτες
2 καρότα
1 πράσο
2 στικ σέλερι
½ ματσάκι σέλινο
Για το αυγολέμονο
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
φέτες από λεμόνι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, τη δάφνη, τον κύβο κότας, το κρασί και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το πράσο σε ροδέλες, το σέλερι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για επιπλέον 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα βάζουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε αργά 2-3 κουτάλες από τη σούπα ανακατεύοντας συνέχεια.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια