.
Για τη φοκάτσα300 γρ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
500 γρ. αλεύρι σκληρό
Για το πέστο
20 γρ. φύλλα βασιλικού
30 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
Για τη σύνθεση
400 γρ. ντοματίνια
πιπέρι
1 κ.γ. ανθό αλατιού
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Για τη φοκάτσια
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στη άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε με τα χέρια μέχρι να φτάσει η ζύμη στο μέγεθος του ταψιού. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.
Για το πέστο
Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε το πέστο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Βάζουμε τα ντοματίνια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη για να κάνουμε βαθουλώματα.
Προσθέτουμε πιπέρι, το άνθος αλατιού, τα φύλλα βασιλικού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
akispetretzikis
0 Σχόλια