.
Άπαχο φρέσκο ή ξερό ανθότυρο, λίγο αλεύρι και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι τα απαραίτητα υλικά!Αγαπάτε τη γεύση του περασμένου στο τηγάνι τυριού, με το φρεσκοστυμμένο λεμόνι; Ζηλεύετε επειδή εσείς κάνετε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, πιθανόν και σε αλάτι και δεν μπορείτε να χαίρεστε λιχουδιές;
Σας έχουμε την απόλυτη λύση.
Κόβετε 2 χοντρές φέτες φρέσκο άπαχο ανθότυρο (υπολογίστε 2,5-3 εκ. πάχος).
Τις βουτάτε σε κρύο νερό και από τις δύο πλευρές.
Τις αλευρώνετε ελαφρά, σε ένα πιάτο με αλεύρι, φροντίζοντας να πάει παντού το αλεύρι.
Ρίχνετε μια κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Σε μέτρια φωτιά βάζετε με προσοχή, με τη βοήθεια σπάτουλας, το ανθότυρο στο τηγάνι.
Έπειτα από 1-2 λεπτά, και πάλι με τη σπάτουλα και ένα πιρούνι, γυρνάτε το τυρί από την άλλη πλευρά. Περιμένετε 1-2 λεπτά και μεταφέρετε σε πιάτο.
Θέλει προσοχή στον χειρισμό γιατί το ανθότυρο είναι ένα τυρί με μικρή συνοχή.
Στύβετε από πάνω λίγο λεμόνι, πασπαλίζετε με αφράλατο και καλή σας όρεξη!
Μυστικά
Για να μη σπάσει το ανθότυρο πρέπει η φέτα να είναι σχετικά χοντρή και να της φερθείτε με μεγάλη λεπτότητα.
Αντί για φρέσκο μπορείτε να επιλέξετε ένα ξερό ανθότυρο, ώριμο, αλλά τότε θα κατεβάσετε τη φωτιά σε χαμηλή και θα αυξήσετε λίγο τους χρόνους σας.
Το λάδι πρέπει να είναι ελάχιστο, το λιγότερο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε ουσιαστικά το τυρί να ψηθεί.
cheeselovers
0 Σχόλια