Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300 γρ. baby σπανάκι
1 κ.γ. σουσάμι
Μισό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα, τριμμένα
Μισή κόκκινη λόλα, χοντροκομμένη
Μισή πράσινη λόλα, χοντροκομμένη
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ μαζί με τον κιμά και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με σάλτσας σόγιας, ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις σοταριστεί ο κιμάς τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Μόλις σοταριστεί το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις λόλες προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Σύνθεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι ως βάση και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τις λόλες, το σπανάκι, τα αγγούρια και το καρότο.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σπάμε μέσα ένα αυγό.
Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και το τηγανίζουμε.
Μόλις ετοιμαστεί το μεταφέρουμε πάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Σερβίρουμε προσθέτοντας σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκια.
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300 γρ. baby σπανάκι
1 κ.γ. σουσάμι
Μισό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα, τριμμένα
Μισή κόκκινη λόλα, χοντροκομμένη
Μισή πράσινη λόλα, χοντροκομμένη
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ μαζί με τον κιμά και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με σάλτσας σόγιας, ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις σοταριστεί ο κιμάς τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Μόλις σοταριστεί το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις λόλες προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Σύνθεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι ως βάση και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τις λόλες, το σπανάκι, τα αγγούρια και το καρότο.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σπάμε μέσα ένα αυγό.
Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο και το τηγανίζουμε.
Μόλις ετοιμαστεί το μεταφέρουμε πάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Σερβίρουμε προσθέτοντας σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκια.
0 Σχόλια