Τα Χριστουγεννιάτικα αλμυρά δεντράκια είναι ένα ωραίο ορεκτικό για το εορταστικό τραπέζι σας. Πολύ εύκολο να το κάνεις και όμορφο, αυτά τα δέντρα συλλέγουν τη χαρά των ενηλίκων και των παιδιών ειδικά για τις γιορτές !
Υλικά:300 γραμμάρια πατάτες
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 κρόκο αυγού
50 γραμμάρια πέστο
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια τυρί του τοστ
Συνταγη:
Μαγειρέψτε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό, για περίπου 30 λεπτά. Μόλις βράσουν κάντε τες πουρέ και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
Τώρα προσθέστε τον κρόκο, τη παρμεζάνα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πέστο.
Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
Δημιουργήστε τα δέντρα απευθείας πάνω σε μια λαδόκολλα. Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθούν διακοσμήστε τα. Με τη βοήθεια ενός καλουπιού δημιουργήστε τα αστέρια με το τυρί. Σταθεροποιηστε τα με οδοντογλυφίδες όπως στην παραπάνω εικόνα.
Υλικά:300 γραμμάρια πατάτες
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 κρόκο αυγού
50 γραμμάρια πέστο
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια τυρί του τοστ
Συνταγη:
Μαγειρέψτε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό, για περίπου 30 λεπτά. Μόλις βράσουν κάντε τες πουρέ και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ.
Τώρα προσθέστε τον κρόκο, τη παρμεζάνα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πέστο.
Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
Δημιουργήστε τα δέντρα απευθείας πάνω σε μια λαδόκολλα. Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθούν διακοσμήστε τα. Με τη βοήθεια ενός καλουπιού δημιουργήστε τα αστέρια με το τυρί. Σταθεροποιηστε τα με οδοντογλυφίδες όπως στην παραπάνω εικόνα.
0 Σχόλια