.
Υλικά500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1 κουταλιά του γλυκού μπαχαρικά για κοτόπουλο
4 μπαχάρια
1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
4 πράσα (κομμένα σε φέτες)
2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
2 αυγά
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 δόση φύλλο με γιαούρτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το άνοιγμα των φύλλων)
Λιωμένο Βιτάμ κλασικό (για το ταψί)
Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το αλάτι, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ενώνουμε τα δυό μείγματα, προσθέτουμε το μαϊντανό, τα αυγά, το τυρί και το πιπέρι.
Ανοίγουμε 4 φύλλα και κόβουμε το καθένα σε φαρδιές λωρίδες. Μοιράζουμε τη ζύμη στην άκρη της λωρίδας, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό, όπως είναι η φρατζόλα του ψωμιού.
Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Βιτάμ και βάζουμε τα ρολά, έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ, τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 40 περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
0 Σχόλια