.
Ένα μπουρέκι χωρίς φύλλο, για όλους εμπνευσμένο από το Κρητικό κολοκυθομπούρεκο. Με φέτα, κολοκύθια, πατάτες και άρωμα φρέσκου δυόσμου μπορεί να συνοδεύσει το κρεατινό τραπέζι μας.
Φυσικά στέκεται άξια και σαν κυρίως πιάτο στο καθημερινό μας γεύμα, είναι πλήρες, γευστικό και νοστιμότατο.
Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί στην τραγανή, τυρένια κρούστα του με τα λαχανικά να εναλλάσσονται με τη θρυμματισμένη φέτα;
ΑΤΟΜΑ:12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:90 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:45 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:120 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
500 γρ κολοκυθάκια καθαρισμένα
600 γρ πατάτες, καθαρισμένες
1 χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο
600 γρ φέτα, θρυμματισμένη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
ελαιόλαδο
Για το κουρκούτι:
200 ml φρέσκο γάλα
80 γρ αλεύρι
3 ΚΣ ελαιόλαδο
100 γρ τριμμένο ανάμεικτο τυρί, για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα κολοκυθάκια στο μαντολάτο, τα βάζω σε ένα μπολ προσθέτω αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και τα ανακατεύω καλά.
Όμοια κόβω τις πατάτες, τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακινώ.
Λαδώνω το πυρίμαχο σκεύος μου (20x32 εκ) και απλώνω μια στρώση με κολοκυθάκια που καλύπτουν λίγο το ένα το άλλο και αφού τα έχω τινάξει καλά να φύγει η περίσσεια αλευριού.
Θρυμματίζω με 100 γρ φέτα και δυόσμο.
Συνεχίζω με τις πατάτες, φέτα και δυόσμο.
Επαναλαμβάνω όμοια τις στρώσεις για άλλες δύο φορές.
Σε ένα μπολάκι φτιάχνω ένα χυλό με το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και το ρίχνω ομοιόμορφα πάνω στο μπουρέκι.
Τέλος πασπαλίζω με τριμμένα ανάμεικτα τυριά.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 30 λεπτά, στη μεσαία σχάρα, μειώνω τη θερμοκρασία στους 180*C και συνεχίζω το ψήσιμο για περίπου 45 λεπτά ακόμα.
Μόλις πάρει χρώμα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το αφήνω μέχρι το τέλος.
Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά πριν σερβίρω.
0 Σχόλια