.
Τι θα χρειαστείς: (για 15-20 κεφτεδάκια)1 σακουλάκι φακές της επιλογής σου
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
λίγο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
λίγο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλεύρι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Η εκτέλεση της συνταγής μας είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ κόπο. Για αρχή βράζουμε τις φακές μας σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Θα χρειαστούν περίπου μισή ώρα για να γίνουν.
Μόλις οι φακές μας είναι έτοιμες, τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε καλά. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και λιώνουμε καλά μέσα στο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το βασιλικό και το δυόσμο. Τα ρίχνουμε μέσα στις φακές μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά τη φρυγανιά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Για το τηγάνισμα, βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο και παίρνουμε το μείγμα σε κουταλιές. Το περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι της επιλογής μας, για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια μας. Σερβίρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και έτοιμα τα λατρεμένα κεφτεδάκια μας.
Extra tips:
Συνόδευσε τα κεφτεδάκια μας με σαλάτα, πατάτες, κάποια σος ή ότι άλλο επιθυμείς.
Αντί για τηγάνισμα, μπορείς να ψήσεις τα φακοκεφτεδάκια μας στον φούρνο για μία πιο υγιεινή επιλογή.
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και αυγό στη συνταγή μας αναλόγως τις προτιμήσεις σου.
eisaimonadiki
0 Σχόλια