Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλείς, όσο οι κοινές πατάτες, οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που μπορούμε να την καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους.
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτένιων και βιταμινών, αλλά και άλλων σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών. Δοκιμάστε τες ψητές, πουρέ, στον ατμό ή στη σχάρα. Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε σούπες και μαγειρευτά φαγητά ή να τις ψήσετε στην σχάρα και να τις βάλετε σε σαλάτες.Yλικά:
2 γλυκοπατάτες, κομμένες τσιπς
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
Για τη σως γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες σε ωραίες μεγάλες φέτες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες.
Ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.
0 Σχόλια