/
- 190 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 10 γρ. κακάο
- 50 γρ. σοκολάτα 64% κακάο
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 270 γρ. ασπράδι αβγού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ και το κακάο. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε στα στερεά τη κρέμα γάλακτος και το ασπράδι.
Ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα λίγο από το προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο μείγμα με το ασπράδι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες των cupcakes ή των financiers.
Γεμίζουμε κατά τα 3/4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο...
0 Σχόλια