Υλικά:
5 πατάτες μέτριες
1/2 κιλό ψωμί (χθεσινό κατά προτίμηση)
2 αυγά
ρίγανη
1 κρεμμύδι (αν σας αρέσει το κρεμμύδι βάζετε και άλλο αν είναι μικρο το ένα)
πιπέρι
αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρίσεις (για το αλεύρωμα των πατατοκεφτεδων)
εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες καλά .
Μόλις βράσουν τις βγάζουμε και όταν κρυώνουνε τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε πιάτο η στο μίξερ μια μια,
μετά βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε μπόλικο νερό σε μεγάλο μπολ,
μόλις μουλιάσει τ ψωμί το σουρώνουμε καλά και κατά προτίμηση διαλέγουμε την ψίχα του ψωμιού (μπαίνει και η κόρα αν έχει λιώσει αρκετά..)
και το προσθέτουμε στις πατάτες τις λιωμένες,
προσθέτουμε τα 2 αυγά με τον κρόκο,
την ρίγανη,το αλάτι,το πιπέρι
και το κρεμμύδι αφού πρώτα το χουμε ψηλοκοψει στο μίξερ μας.
Ύστερα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας στο μπολ καλά,
πλάθουμε τη ζύμη μας που έχουμε φτιάξει σε στρόγγυλο μέγεθος, (το μέγεθος καθοριστείτε το εσείς).
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λάδι ελαιόλαδο η αραβοσιτελαιο (για πιο ελαφρούς πατατοκεφτεδες).
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια