Μετά τη γιορτή του Αγίου Φιλίππου, έχουμε τη μικρή αποκριά, τα φαγητά που παρασκευάζονται έχουν να κάνουν κυρίως με τα δημητριακά συνοδευόμενα όμως με άφθονα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, με γάλα και ζάχαρη, μακαρόνια χειροποίητα με τυρί.
* Μακαρόνια με τυριά, από την Αιτωλία
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια κοφτά ή πένες.
1 λίτρο ζωμό από κρέας.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 κουτ. σούπ. βούτυρο.
2 κουτ. σούπ. κεφαλοτύρι τριμμένο.
1 κουτ. γλυκ. αλάτι πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής:
Βράζετε το ζωμό από το κρέας και ρίχνετε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι και το ροδίζετε μέχρι να ξανθίσει.
Τα περιχύνετε με το βούτυρο και το τσιγαρισμένο κρεμμύδι.
Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με λίγο τυρί τριμμένο.
Μυρσίνη Λαμπράκη
0 Σχόλια