Φορτίζετε και εσείς όλο το βράδυ το κινητό; Να γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!
Είναι κάτι που όλοι, λίγο- πολύ, κάνουμε στην καθημερινότητά μας, να φορτίζουμε τα κινητά μας το βράδυ και ενώ κοιμόμαστε.Μόνο που ελάχιστοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτό για το smartphone.
Είναι τελικά όμως όσο αθώα πιστεύαμε η ολονύχτια φόρτιση; Στο ερώτημα αυτό απαντά άρθρο των «New York Times», το οποίο έρχεται να γκρεμίσει τον ονειρικά φτιαγμένο κόσμο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει… σοβαρά τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones.
Και ο λόγος μάλιστα δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται.Όπως εξήγησε εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».
Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα κινητά διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται γρηγορότερα.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.
Μην απογοητεύεστε ωστόσο καθώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα και αυτή δεν είναι το… ξυπνητήρι! Αρκεί να επιλέξετε φορτιστές για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προστατεύουμε το κινητό από βλάβη, καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.
Πρέπει επίσης τέλος να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όπως προειδοποιεί μάλιστα η Apple, θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία σας.
0 Σχόλια