.
carrot cake pies
Υλικά (18-20 whoopie pies)1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης (μπορεί να αντικατασταθεί κ αυτό με αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό τριμμένο τζίντζερ (μπαχαρικό)
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μια τσιμπιά μποσχοκάρυδο
ξύσμα απο μισό πορτοκάλι
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3/4 της κούπας νιφάδες βρώμης
1 1/2 κούπα τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
1/2 κούπα ψιλοκομμένοι χουρμάδες (προαιρετικά)
Για την γέμιση
1/2 κούπα τυρί κρέμα
1 κούπα ζάχαρη άχνη (κατα προσέγγιση)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω (Δεν ειναι τυχαίο ότι όλες οι συνταγές ξεκινάνε με καλά προθερμασμένο φούρνο, ο φούρνος χρειάζεται να κάψει καλά πριν αρχίσουμε το ψήσιμο και ΑΣ σας λέει η ένδειξη ότι είναι έτοιμος).
Στρώνουμε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα αλεύρια με την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, το baking powder, την σόδα και το μοσχοκάρυδο.
Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ το βούτυρο με το ξύσμα τις ζάχαρες και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε με κουτάλι η σπάτουλα ίσα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Με ενα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε ποσότητα απο την ζύμη, δεν την απλώνουμε την αφήνουμε όπως είναι.
Ψήνουμε τα κεκάκια 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα στις άκρες και να ψηθούν.
Τα αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στο ταψί και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη.
Με ενα κουταλάκι του γλυκού, βάζουμε ποσότητα της κρέμας σε ένα κεκάκι και σκεπάζουμε με ένα άλλο.
Tα whoopie pies συντηρούνται 2 μέρες στο ψυγείο.
eri-captaincook.blogspot.gr
0 Σχόλια