.
Για την εκτέλεση της θα χρειαστούμε....
3 μεγάλα αγγούρια1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ψίχα καβουριών (κονσέρβα χωρίς τα υγρά της)
1/2 κγ. αλάτι
1/2 κγ. άσπρο πιπέρι
1 κγ. μουστάρδα (πικάντικη-δυνατή)
χυμό από μισό λάιμ
2 κσ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
1 κσ. άνιθο πολύ καλά ψιλοκομένο
1 κλαδάκι σέλερι πολύ καλά ψιλοκομένο
πάπρικα, για γαρνίρισμα
Ξεφλουδίστε τα αγγούρια σας και κόψτε σε φέτες 3-4 εκατοστών περίπου. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη για πατάτες παριζιέν (δες εδώ) ή ένα μικρό κουτάλι, φτιαρίστε τα 3/4 από το εσωτερικό, προσέχοντας να μην χαλάσετε το κάτω μέρος. Πρέπει να αφήσετε τα τείχη και ένα μεγάλο τμήμα του πυθμένα ανέπαφα.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος έως ότου αναμιχθούν καλά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύστε. Γεμίστε κάθε κυπελάκι από αγγούρι με το μίγμα καβουριού και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Μη διστάσετε να πασπαλίσετε με λίγη πάπρικα για κάθε κύπελο αγγουριού για γαρνιτούρα.
Διακοσμήστε με λίγο ψιλοκομένο κρεμυδάκι φρέσκο ή ένα κλαδάκι άνιθο.
Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα πλατό το ένα δίπλα στο άλλο. Αλλά και να φτιάξουμε πυραμίδα με 4-5 για βάση και να ανεβαίνουμε προς τα πάνω τοποθετώντας τα να ακουμπάνε στις άκρες από τα αγγουράκια όπως οι πυραμίδες από ποτήρια σαμπάνιας αν έχετε δει.
Απολαύστε το!suntagologio
0 Σχόλια