Στην τροφική αλυσίδα μπορεί να κρύβεται η αιτία ανάπτυξης ανθεκτικότητας των βακτηρίων στα αντιβιοτικά.
'Οπως ανέφερε η μικροβιολόγος Άρμα Αϊντάρα-Κάνε στη διεπιστημονική διάσκεψη για αντιμικροβιακούς παράγοντες στο Σικάγο, αντιμικροβιοτικά παρεμφερή με εκείνα που χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο χορηγούνται συχνά σε ζώα για να μη προσληφθούν από διάφορες ασθένειες.
Έτσι, δεν αποκλείεται η πρακτική αυτή να ευνοεί την εμφάνιση ανθεκτικών βακτηρίων στα ζώα, τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφών ή και της απλής επαφής με τα ζώα.
'Οπως ανέφερε η μικροβιολόγος Άρμα Αϊντάρα-Κάνε στη διεπιστημονική διάσκεψη για αντιμικροβιακούς παράγοντες στο Σικάγο, αντιμικροβιοτικά παρεμφερή με εκείνα που χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο χορηγούνται συχνά σε ζώα για να μη προσληφθούν από διάφορες ασθένειες.
Έτσι, δεν αποκλείεται η πρακτική αυτή να ευνοεί την εμφάνιση ανθεκτικών βακτηρίων στα ζώα, τα οποία μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφών ή και της απλής επαφής με τα ζώα.
0 Σχόλια