.
Υλικά6 αγκινάρες
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
1 1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι (τύπου καρολίνα)
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, κομμένα
2 ώριμες ντομάτες
5 σκ. σκόρδο φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 λεμόνια (το χυμό)
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
Κόβουμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, και τα κοτσάνια, ώστε η βάση τους να είναι ίσια (κρατάμε τα τρυφερά κοτσάνια) και με κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό χνούδι, δημιουργώντας αρκετό κοίλωμα για τη γέμιση.
Τις βυθίζουμε σε μικρή λεκάνη με νερό, αλάτι και το χυμό ενός λεμονιού.
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις ντομάτες.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και, τέλος, ρίχνουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι, τα γυρίζουμε δυο τρεις φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.(αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γευστικές, προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ).
Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα, τις γεμίζουμε προσεκτικά και ανάμεσά τους βάζουμε όρθια τα κοτσάνια.
Τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι, περίπου, το ύψος τους.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
0 Σχόλια