Ένα γλυκάκι που η ιστορία του πάει πολλά χρόνια πίσω.
Οι συνομήλικοι σίγουρα θα τα θυμούνται στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς, στα μπροστινά ράφια, μαζί με τις καραμέλες αστακός και τα γλυφιτζούρια κοκκοράκι!Τεμάχια: 16 - 18
Υλικά
• 200 - 220 γραμ. ινδοκάρυδο τριμμένο
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 2 βανίλιες
• ½ σφηνάκι λικέρ καρύδας (προαιρετικά)
• ινδοκάρυδο για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το γάλα, τις βανίλιες, το λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό, για να μην κολλάει στα χέρια και να μπορούμε να το ζυμώσουμε.
Όταν το ανακατέψουμε καλά, το βάζουμε τουλάχιστον για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν σφίξει στο ψυγείο, το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και παίρνοντας ένα κομμάτι, το πλάθουμε μπαστούνι.
Έπειτα, ρίχνουμε τριμμένο ινδοκάρυδο στον πάγκο και ρολάρουμε πάνω του το μπαστούνι.
Το κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Κόβουμε μεμβράνη σε μέγεθος που να χωράει τα κομμάτια (τους ράβδους) που έχουμε κόψει και τα τυλίγουμε, πιέζοντάς τα και στρίβοντας τις άκρες.
Όταν τελειώσουμε, τα φυλάμε στο ψυγείο και αφού περάσουν δυο ώρες και σφίξουν πάλι, μπορούμε να τα απολαύσουμε.
0 Σχόλια