.
Οι βλαστοί οι βολβοί και οι σπόροι που όλο το χειμώνα ξεκουράζονταν, ξαφνικά ξεφυτρώνουν από το έδαφος, φέρνοντας μαζί τους μια γενναιόδωρη παραγωγή, με φρέσκα κρεμμυδάκια, σπαράγγια, κι ότι άλλο βάλει ο νους σας.Μια ποικιλία λοιπόν από φρέσκα λαχανικά, είναι μια θαυμάσια ιδέα για μια πίτσα, με λίγη σάλτσα σκόρδου, που θα μετατρέψει τη λιχουδιά σας, σε ένα γαστρονομικό θρύλο:
Υλικά για την πίτσα:
Για τη ζύμη:
1 φλυτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι - 1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει όσο πάρει
Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
8 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Για το τυρί:
1 / 2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
1 / 4 φλιτζάνι παρμεζάνα
Για τα λαχανικά:
8 σπαράγγια (τους μίσχους)
1 / 2 φλιτζάνι αρακάς
1 / 2 πράσο, κομμένο σε φέτες
2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Προετοιμασία:
Ζυμώστε καλά όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και απλώστε την σ' ένα καλά λαδωμένο ταψί (διαμέτρου 28 εκ), με τα χέρια.
Αφού έχουμε την ζύμη της πίτσας έτοιμη, ξεκινάμε με την σάλτσα.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το αλεύρι να αρχίσει να αναδύει μια μυρωδιά και στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα και το σκόρδο.
Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα και στη συνέχεια βγάλτε την από τη φωτιά.
Ζεματίσετε τα σπαράγγια με βραστό, καλά αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και μετά αμέσως βουτήξτε τα σε παγωμένο νερό.
Μετά από αυτό, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε την πίτσα και να την ψήσετε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια απλώστε μπόλικη σάλτσα στη ζύμη, προσθέστε το τυρί, και τελειώστε με τα λαχανικά. Την ψήνετε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 8 έως 10 λεπτά.
fe-mail.gr
0 Σχόλια