.
Υλικά για την ζύμη:500γρ αλεύρι φαρίνα
1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι τριμμένο
σουσάμι για πασπάλισμα
Υλικά για την γέμιση τυριού:
400γρ φέτα τριμμένη
3 αυγά (το ένα για επάλλειψη)
λίγο δυόσμο τριμμένο
μαύρο πιπέρι τριμμένο
Για να φτιάξουμε την γέμιση: Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπωλ, ρίχνουμε 2 αυγά, μία πρέζα μαύρο πιπέρι, τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε.
Για να φτιάξουμε την ζύμη, βάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το χτυπάμε με ένα αναδευτήρι. Εν συνεχεία ρίχνουμε την φαρίνα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και γίνεται μία μαλακή ζύμη. Μετά ανοίγουμε με το χέρι μας , φιλαράκια στρογγυλά ίσα με το μέγεθος της παλάμης μας και τα γεμίζουμε με την γέμιση του τυριού. Το διπλώνουμε στην μέση και γίνεται ένα μισοφέγγαρο σχήμα και τα αλοίφουμε με ένα πινελάκι με τον κρόκο αυγού. Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω τους σουσάμι. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το σχήμα του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ για να γίνουν πιο ομοιόμορφα.
3 αυγά (το ένα για επάλλειψη)
λίγο δυόσμο τριμμένο
μαύρο πιπέρι τριμμένο
Για να φτιάξουμε την γέμιση: Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπωλ, ρίχνουμε 2 αυγά, μία πρέζα μαύρο πιπέρι, τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε.
Για να φτιάξουμε την ζύμη, βάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το χτυπάμε με ένα αναδευτήρι. Εν συνεχεία ρίχνουμε την φαρίνα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και γίνεται μία μαλακή ζύμη. Μετά ανοίγουμε με το χέρι μας , φιλαράκια στρογγυλά ίσα με το μέγεθος της παλάμης μας και τα γεμίζουμε με την γέμιση του τυριού. Το διπλώνουμε στην μέση και γίνεται ένα μισοφέγγαρο σχήμα και τα αλοίφουμε με ένα πινελάκι με τον κρόκο αυγού. Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω τους σουσάμι. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το σχήμα του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ για να γίνουν πιο ομοιόμορφα.
0 Σχόλια