Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 μεσαίες γλυκοπατάτες
Αλάτι, για γεύση
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
2. Ξεφλουδίστε και τρίψτε τις γλυκές πατάτες χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη.
3. Μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και πασπαλίστε με μια μεγάλη πρέζα αλατιού. Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες για να ενσωματώσετε το αλάτι και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά για να τραβήξει την υγρασία.
4. Μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε ένα άλλο μπολ γεμάτο με μια μεγάλη πετσέτα. Τυλίξτε την πετσέτα κλειστή και πιέστε έτσι ώστε όλο το πλεόνασμα υγρού να αποστραγγίζεται.
5. Μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες πίσω στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε με το αυγό, το σκόρδο, την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη, το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι και μια άλλη πρέζα αλατιού.
6. Χωρίστε το μίγμα της γλυκιάς πατάτας σε 6 μερίδες και διαμορφώστε τα σε πεσκαντρίτσες σε ένα φύλλο ψησίματος με περγαμηνή.
7. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, έως ότου τα καφέ χρώματα είναι μαλακά και μόλις μαυρίσουν γύρω από τις άκρες.
8. Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά μέχρι να τα βάλουν.
9. Σερβίρετε με την επιθυμητή σάλτσα εμβάπτισης.
10. Απολαύστε!
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια