Πιθανόν θα έχεις ακουστά τις έρευνες για να ανακαλυφθεί το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού», που κάνουν εδώ και χρόνια οι καλύτεροι επιστήμονες του κόσμου στον μεγάλο επιταχυντή του CERN, στην Ελβετία.
Αυτό το υποατομικό σωματίδιο, που έχει το επιστημονικό όνομα «μποζόνιο του Χιγκς», θα επιβεβαιώσει όλες τις υποθέσεις που κάνει η σύγχρονη Φυσική για το... πώς η ύλη απόκτησε μάζα στα πρώτα κλάσματα δευτερολέπτου της δημιουργίας του σύμπαντος.
Αυτό που δεν ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του CERN (αλλά εμείς το ξέρουμε, γιατί έχουμε τις πηγές μας) είναι ότι, ενώ έψαχναν για το μποζόνιο, βρήκαν και 12 άλλα είδη υποατομικών σωματιδίων, με χαρακτηριστικά που όλο και κάτι μπορεί να θυμίζουν… Κάτι από ζώδια ίσως. Για αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας, τα παρουσιάζουμε εδώ και εσύ βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Τα σωματίδια αυτά, λοιπόν, χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες.
• Λαμπόνια: Είναι φωτεινά σωματίδια που λάμπουν πάρα πολύ έντονα, ιδίως στο σκοτάδι. Περιλαμβάνουν τα Κριόνια, τα Λεόνια και τα Τοξόνια.
• Ηχόνια: Γίνονται αντιληπτά επειδή εκπέμπουν έντονο βουητό, λόγω ισχυρών ηλεκτρικών φορτίων. Περιλαμβάνουν τα Διδυόνια, τα Ζυγόνια και τα Υδροχόνια.
• Μαγνητόνια: Λειτουργούν σαν μαγνήτες, οπότε περισσότερο τα αισθάνεται κανείς παρά τα βλέπει ή τα ακούει. Περιλαμβάνουν τα Καρκιόνια, τα Σκορπιόνια και τα Ιχθυόνια.
• Βαρυτόνια: Είναι σωματίδια βαρύτητας και απαντώνται στον υλικό κόσμο. Περιλαμβάνουν τα Ταυρόνια, τα Παρθένια και τα Αιγοκένια.
Να ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καθενός.
Κριόνιο. Έχει το πιο έντονο φως από όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας των Λαμπονίων. Κινείται προσελκύοντας και άλλα σωματίδια που το ακολουθούν, καθώς εκείνο φωταγωγεί την όλη διαδρομή. Έτσι δημιουργεί πολύ φαντασμαγορικές «αλυσίδες». Αλλά αν πέσει σε κάποιο τείχος από Βαρυτόνια (Ταυρόνια, Παρθένια και Αιγοκένια), εξουδετερώνεται μαζί με τη συνοδεία του.
Ταυρόνιο. Πρόκειται για ένα Βαρυτόνιο με μάζα που αυξάνεται διαρκώς, καθώς απορροφά ή μάλλον ενσωματώνει άλλα σωματίδια που έρχονται κοντά του. Αυτό φαίνεται και από το σχήμα του, που είναι γεμάτο προεξοχές. Το Ταυρόνιο εξουδετερώνεται όταν πάει να προσκολληθεί σε ένα Λεόνιο, πράγμα που προκαλεί έκρηξη.
Διδυόνιο. Είναι ένα πολύ γρήγορο σωματίδιο του είδους των Ηχονίων, που έχει την ιδιαιτερότητα να κινείται και προς τα μπρος και προς τα πίσω ταυτόχρονα. Ο συνεχής θόρυβος που βγάζει διαταράσσει τα άλλα σωματίδια. Εξουδετερώνεται από το Ιχθυόνιο, που το περιβάλλει σαν μαξιλάρι και πνίγει τον ήχο.
Καρκιόνιο. Είναι ένα αεικίνητο σωματίδιο από το είδος των Μαγνητονίων, ολοστρόγγυλο, που κινείται διαγράφοντας ατέλειωτες καμπύλες. Προσπαθεί να βρει ένα μέρος να προσκολληθεί, αλλά κανένα δεν δείχνει κατάλληλο. Καμιά φορά καταλήγει μέσα στα στόματα των ανθρώπων, όπου αυτοεξουδετερώνεται προκαλώντας άφθες.
Λεόνιο. Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα Λαμπόνια. Συνήθως δεν κινείται, αλλά προσπαθεί να προσελκύσει γύρω του άλλα σωματίδια. Αν δεν πετύχει αυτό, διάφορα Λεόνια συναθροίζονται ενώνοντας το φως τους. Αν και πάλι δεν τραβήξουν την προσοχή, αυτοεξουδετερώνονται οργισμένα σε μια έκρηξη τύπου σούπερ-νόβα.
Παρθένιο. Είναι το ταχύτερο Βαρυτόνιο. Λειτουργεί σαν καταλύτης, οργανώνοντας και ξαναοργανώνοντας τα άλλα σωματίδια, ιδίως τα Βαρυτόνια (Ταυρόνια, Παρθένια και Αιγοκένια) και τα Ηχόνια (Διδυόνια, Ζυγόνια και Υδροχόνια). Επιδιώκει να δημιουργήσει μια τάξη μέσα στο χάος. Εξουδετερώνεται από την αταξία των σωματιδίων, που δεν καταφέρνει τελικά να τα τακτοποιήσει.
Ζυγόνιο. Είναι ένα Ηχόνιο που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, διαγράφοντας ταλαντώσεις σαν εκκρεμές. Αλλάζει πορεία όταν έχει αρκετή αλληλεπίδραση από κάποιο άλλο σωματίδιο. Εξαιρούνται τα Μαγνητόνια (Καρκιόνια, Σκορπιόνια και Ιχθυόνια), που δεν το προσελκύουν καθόλου. Μπορεί να αυτοεξουδετερωθεί από εξάντληση, από το συνεχές πέρα-δώθε.
Σκορπιόνιο. Είναι το πιο ισχυρό από τα Μαγνητόνια. Δεν κινείται καθόλου και έχει το σχήμα κούπας. Απλώς μένει στο ίδιο σημείο και εκπέμπει ισχυρά μαγνητικά κύματα, με τα οποία προσελκύει άλλα σωματίδια, κατά κύριο λόγο Βαρυτόνια (Ταυρόνια, Παρθένια και Αιγοκένια), ενώ απωθεί τα Ηχόνια (Διδυόνια, Ζυγόνια και Υδροχόνια). Αν πέσουν επάνω του πολλά Διδυόνια, εξουδετερώνεται καθώς η «κούπα» σπάει.
Τοξόνιο. Είναι ένα Λαμπόνιο που περιπλανιέται ασταμάτητα και αλλάζει κατεύθυνση, όταν συναντά άλλα σωματίδια. Συνήθως κινείται προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, σαν να ανιχνεύει τον χώρο. Συχνά παθαίνει ζημιά, καθώς συγκρούεται με άλλα σωματίδια, που μπορεί να πέσουν πάνω του με ταχύτητα, από μπροστά ή από πίσω.
Αιγοκένιο. Είναι το πιο ανθεκτικό Βαρυτόνιο, ένα είδος «κόλλας» που συγκρατεί μαζί όλα τα άλλα σωματίδια, ώστε να σχηματίζουν όλα τα πράγματα που υπάρχουν στον υλικό κόσμο, από κόκκους άμμου μέχρι πλανήτες. Το εξουδετερώνουν τα άλλα σωματίδια, που μπουχτίζουν από το να είναι έτσι κολλημένα και θέλουν να αποδράσουν.
Υδροχόνιο. Είναι το πιο μεγάλο και το πιο θορυβώδες από όλα τα Ηχόνια. Ακολουθεί κατευθείαν τον δρόμο του, χωρίς να αλλάζει κατεύθυνση και σπάνια η πορεία του επηρεάζεται από τα άλλα σωματίδια. Εξουδετερώνεται αν κατά λάθος πέσει πάνω σε κάποιο αδηφάγο Σκορπιόνιο, που το καταπίνει.
Ιχθυόνιο. Είναι ένα πολύ μυστηριώδες Μαγνητόνιο. Το σχήμα και η κατεύθυνσή του καθορίζονται ανάλογα με τα σωματίδια που βρίσκονται κοντά του. Ακολουθεί και ενισχύει οποιοδήποτε άλλο σωματίδιο, γι’ αυτό και όλα προσπαθούν να το προσελκύσουν. Το Ιχθυόνιο δεν μπορεί να εξουδετερωθεί, ίσως γιατί είναι μια οπτική απάτη.
0 Σχόλια