.
ΥΛΙΚΑ1 κιλό ανθότυρο
φυλλο μπακλαβά
1 φακελάκι βανίλια
2 ποτήρια ζάχαρη
2 μικρά κουτιά κρέμα γάλακτος
λάδι
μέλι
καρύδια
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε τα φύλλα του μπακλαβά και όπως είναι τα φύλλα το ενα πανω στο αλλο τα κοβετε σε στρογγυλο σχημα.
Στη συνεχεια παιρνετε δυο δυο τα φυλλα και τα ροδοκοκκινιζετε στο φουρνο.
Πριν τα βαλετε ομως στο φουρνο τα αλειφετε με λαδι το οποιο πρεπει να παει παντου.
Αμεσως μετα παιρνετε το ανθότυρο, το βαζετε μεσα σε ενα μπωλ μαζι με τη βανιλια, τη κρεμα γαλακτος,την ζαχαρη και την κανελα και τα ανακατεβετε μεχρις ωτου διαλυθει καλα η ζαχαρη και γινει ενα ομοιογενες μειγμα.
Παιρνετε τα φυλλα του μπακλαβα τα οποια βγαλατε απο το φουρνο και στρωνετε αρχικα δυο φυλλα στον πατο ενος πυρεξ.
Στη συνεχεια στρωνετε ομοιομορφα, πανω απο καθε φυλλο, με μια σπατουλα το μειγμα δηλ. (μια στρωση φυλλο-μια στρωση μειγμα) και καθε φορα που θα επαναλαμβανετε αυτο θα ριχνετε μελι και καρυδια.
Το κανετε αυτο μεχρι να σας μεινει ποσοτητα μειγματος αρκετη για μια τελευταια στρωση, πανω απο την οποια θα προσθεσετε θρυμματισμενα φυλλα απο τα φυλλα του μπακλαβα που ροδοκοκκινισατε στην αρχη.
Αφοτου τελειωσετε τοποθετηστε το γλυκο στο ψυγειο για μιαμιση ωρα και σερβιρετε.
cyforums
0 Σχόλια