Συνταγές: ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ - ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ - ΦΑΒΑ - ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Μπακαλιάρος: η ιστορία του, θρεπτική αξία και οδηγίες μαγειρικής ΕΔΩΚροκέτες με μπακαλιάρο ΕΔΩ
Μπακαλιάρος πλακί με σπανάκι στο φούρνο ΕΔΩ
Κουρκούτι
Η επιτυχία του μπακαλιάρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κουρκούτι. Πρέπει να είναι ελαφρύ αλλά και τραγανό, χωρίς να μουσκεύει το ψάρι ή να γίνεται βαρύ στο τηγάνι.
Τι θα χρειαστείτε
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
330 ml σόδα (αναψυκτικό)
30 ml ούζο
2 μεγάλα παγάκια
Πώς να το φτιάξετε
Ξεκινήστε κοσκινίζοντας το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα. Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τη σόδα και το ούζο. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος, ρίξτε μέσα τα παγάκια ώστε να πέσει αμέσως η θερμοκρασία και να αποκτήσει το κουρκούτι μια λεία, βελούδινη υφή.
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά ή αν βιάζεστε, βάλτε το για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Το κρύο κουρκούτι δημιουργεί τραγανή κρούστα που δεν μουλιάζει.
Μικρά tips που κάνουν τη διαφορά
Αλευρώστε ελαφρώς τα κομμάτια του ψαριού πριν τα βουτήξετε στο κουρκούτι.
Για λεπτό αποτέλεσμα, αφήστε λίγο από το μείγμα να στάξει πίσω στο μπολ πριν το τηγανίσετε.
Αν θέλετε πιο παχύ κουρκούτι, ρίξτε τα κομμάτια κατευθείαν στο καυτό λάδι.
Τηγανίστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και φροντίστε να μην γεμίζετε το τηγάνι.
Μην αναποδογυρίζετε τον μπακαλιάρο συνεχώς. Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του!
Πριν τον βάλετε στο τηγάνι, στεγνώστε καλά το ψάρι, και μετά ακουμπήστε το σε απορροφητικό χαρτί.
Αποφύγετε να ρίξετε λεμόνι μόλις βγει από το τηγάνι, γιατί μαλακώνει την κρούστα.
Οικογενειακή επιτυχία με εγγύηση
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική όχι μόνο για την 25η Μαρτίου, αλλά και για κάθε φορά που θέλετε να ετοιμάσετε μπακαλιάρο και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Με τις συμβουλές της Αργυρώς, το πιάτο αποκτά επαγγελματικό αποτέλεσμα, χωρίς κόπο.
0 Σχόλια