.
Η κινόα είναι μια εξαιρετική πρωτεΐνη, γεμάτη βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ιδανική για όσους είναι δυσανεχτικοί στη γλουτένη. Αν δεν είσαι πολύ εξοικειωμένος με τη μαγειρική της, να σου πω ότι μαγειρεύεται ακριβώς όπως και το ρύζι.Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. quinoa gourmand
1 συσκευασία τόνο σε νερό ή σε λάδι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι-πιπέρι
Για τη σος
χυμό από 1-1/2 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κινόα, όπως μας καθοδηγεί η συσκευασία.
Μην την παραβράσετε γιατί διαλύεται, λασπώνει και χάνει την ωραία γεύση της.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε καλά τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και …. καλή όρεξη!
0 Σχόλια