.
Υλικά1 ποτήρι μαργαρίνη, λιωμένη
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα, 2 βανίλιες
1 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2½ ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ακέρωτο, βιολογικό
2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (και τις φέτες πορτοκαλιού) και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Για την πίτα: Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος).
Βάζω σε μια λεκανίτσα τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (λιωμένη μαργαρίνη, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, σταγόνες σοκολάτας, φύλλο κρούστας) και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω ένα μίγμα λείο και αφράτο. Το αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και αδειάζω το μείγμα της λεκάνης. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι και σκορπάω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.
dinanikolaou
0 Σχόλια