.
ΥλικάΚρούστα
36 μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα
Μους
1 φάκελο αρωματισμένη ζελατίνη
3 κουταλιές της σούπας espresso, κρύο
1 κουταλιά ρούμι κρύο
⅓ φλιτζάνι βραστό νερό
1 κούπα ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι σκόνη κακάου
2 κούπες κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Επικάλυψη227
227 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
227 γραμμάρια τυρί mascarpone
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε σκόνη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα cookies και τα αφήνουμε στην άκρη
Ανακατεύουμε το κρύο εσπρέσο και το ρούμι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε την κρέμα και τη βανίλια. Με ένα μίξερ τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σκληρό το μείγμα μας.
Ρίχνουμε το μείγμα με τη ζελατίνη και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, μετά προσθέτουμε τη μους σε ψηλά ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ενώ η μους ψύχεται, χτυπάμε την κρέμα σε ένα μπολ.
Βάζουμε την κρέμα σαντιγί πάνω από τη μους και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
0 Σχόλια