Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Υλικά για τα κολοκυθάκια
2 κολοκυθάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
¼ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη ζύμη
90 γρ αλεύρι σκληρό
90 γρ αλεύρι μαλακό
90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 κρόκο αυγού
40 γρ. νερό
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. φέτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τη μαρινάδα για τα κολοκυθάκια. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2) Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια. Προσαρμόζουμε τον μεταλλικό λαχανοκόπτη AT340 στην κουζινομηχανή και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
3) Τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
4) Στο κάδο της κουζινομηχανής KVC7320S Chef Titanium της Kenwood βάζουμε τα άλευρα και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να σβολιάσουν.
5) Προσθέτουμε το αυγό. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν μαλακή ζύμη.
6) Τυλίγουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
7) Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη στη λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
8) Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με πιρούνι και την ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
9) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, τη φέτα θρυμματισμένη, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
10) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα τυριών στην ψημένη τάρτα. Από πάνω τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια.
11) Σερβίρουμε την τάρτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
madameginger
0 Σχόλια