Υλικά
3-4 μεγάλα κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
100 γρ φέτα
1 αυγό
αλάτι – πιπέρι
1 κ γλ γλυκιά πάπρικα
3-4 κ σ αλεύρι
½ κ γλ baking powder
μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο (άνηθο δεν είχα)
Δες πως γίνονται οι Κολοκυθοκεφτέδες χωρίς τηγάνισμα!
1. Σε μια πετσέτα κουζίνας τρίβω στον τρίφτη τα κολοκυθάκια .
2. Κλείνω την πετσέτα δημιουργώντας ένα πουγκί και στρίβοντας την, στραγγίζω πολύ καλά τα κολοκυθάκια
3. Τα τοποθετώ σ’ ένα μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4. Ανακατεύω και πλάθω το μείγμα σε μικρά μπιφτεκάκια
5. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ σ ελαιόλαδο και προσθέτω 1,5 – 2 κ σούπας από το μείγμα. Βοηθάω το μείγμα να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα με το κουτάλι.
6. Ψήνω τους κολοκυθοκεφτέδες γύρω στα 5 λεπτά, αλλάζοντας τους πλευρά αρκετά συχνά.
Tip: Τα φρέσκα μυρωδικά είναι must για αυτή τη συνταγή. Προτίμησε τα.
Tip: Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι νερουλό.
Σε περίπτωση που είναι αρκετά νερουλό, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι.
Μας άρεσαν πολύ!
Έτσι , αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις μια πιο ελαφριά εκδοχή των κλασσικών κολοκυθοκεφτέδων, νομίζω πως αυτή εδώ μάλλον θα σε καλύψει.
Με αγάπη Mamatsita
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια