.
Υλικά400 γρ φρέσκια ζύμη για πίτσα
350 γρ ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, κομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα τσίλι, σκόνη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
50 γρ καλαμάρι, καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
165 γρ φιλέτο μπακαλιάρου, χωρίς δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
110 γρ γαρίδες, καθαρισμένες
50 γρ μύδια, χωρίς κέλυφος, μαγειρεμένα
8 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα
150 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
Με ένα αιχμηρό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι κάθε ντομάτας και χαράσσουμε ένα σταυρό στη βάση της.
Βυθίζουμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει, για 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τις ντομάτες σε κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε, ξεκινώντας από το σημείο με το σταυρό.
Χοντροκόβουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη σκόνη τσίλι, τον ντοματοπελτέ και βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μία πηχτή σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.
Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη.
Σκορπίζουμε πάνω στη σάλτσα τα θαλασσινά.
Βάζουμε τα κομμάτια μοτσαρέλας και τα φύλλα βασιλικού ανάμεσα στα θαλασσινά.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η βάση της ζύμης να ροδίσει και τα θαλασσινά να μαγειρευτούν.
Σκαρμούτσος
0 Σχόλια