Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Sushi day 🍣 Ημέρα Σούσι

Sushi day 🍣🍣 Ημέρα Σούσι

Το μόνο που έχετε να κάνετε για τη Διεθνή Ημέρα Σούσι είναι να φάτε σούσι!

ΕΔΩ: Τα πάντα για το sushi 🍣🍣🍣🍣

Η ανίχνευση της προέλευσης του σούσι μας οδηγεί σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι, που μας ταξιδεύει πίσω στη ΝΑ Ασία και μια μέθοδο αποθήκευσης και συντήρησης ψαριών για μελλοντική κατανάλωση. Γνωστό ως Narezushi, τα ψάρια αποθηκεύονταν τυλίγοντας σε αλατισμένο και ζυμωμένο ρύζι όπου θα παρέμενε καλό για μήνες τη φορά χάρη στη ζύμωση του ρυζιού. Αρχικά το ρύζι πετιόταν όταν ήταν έτοιμο για κατανάλωση και καταναλώθηκε μόνο το ψάρι.

Το επόμενο στάδιο στην ανάπτυξη του σούσι θα ήταν πολύ πιο οικείο στον σύγχρονο ουρανίσκο, γνωστό ως namanare, ήταν φτιαγμένο από εν μέρει ωμό ψάρι που τυλίχτηκε σε ψάρι και καταναλώθηκε πριν αλλάξει η γεύση. Το σούσι είχε αλλάξει από έναν τρόπο διατήρησης των ψαριών σε μια νέα μορφή κουζίνας. Αλλά αυτό δεν ήταν το τελευταίο στάδιο στην εξέλιξη των τροφίμων.

Ήταν στην περίοδο Έντο, μεταξύ 1600 και 1800 μ.Χ. στην Ιαπωνία, που εμφανίστηκε η παραδοσιακή μορφή σούσι που γνωρίζουμε σήμερα. Σε αυτό το σημείο ήταν μοναδικό στην ιαπωνική κουλτούρα και αποτελούνταν από ψάρια και λαχανικά τυλιγμένα σε ρύζι, το ρύζι ήταν ανακατεμένο με ξύδι. Αυτή η μορφή σούσι είχε τοπικές παραλλαγές, αλλά η βασική ιδέα εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές σούσι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια