.
Για 16 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος.Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος 10 λεπτά
Υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου
120 γρ. τριμμένο τυρί Lancashire ή στην περίπτωση μας κεφαλογραβιέρα.
2 κ.γ. φύλλα θυμάρι (εγώ έβαλα ξερό γιατί το φυτό μου πέθανε στα κρύα....)
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
100γρ. βούτυρο, δροσερό και κομμένο σε κυβάκια
1 κρόκος αυγού
Τι κάνουμε λοιπόν....
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, 100 γρ. από το τυρί, το θυμάρι και το πιπέρι.
Προσθέστε το βούτυρο και με τα χέρια σας πλάστε το μείγμα μέχρι να να μοιάζει με τριμμένη ζύμη. Προσθέστε τον κρόκο του αυγού και ανακατέψτε μέχρι η δέσει η ζύμη.
Ανοίξτε τη ζύμη με ένα χοντρό πλάστη πάνω σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα ορθογώνια σχήμα με πάχος 5 χιλιοστά και μέγεθος λίγο πιο μεγάλο από ένα χαρτί Α4.
Κόψτε τις άκρες για να τις ισιώστε.
Κόψτε τη ζύμη κάθετα και μετά σε οχτώ λωρίδες.
Μεταφέρετε τα κομμάτια ζύμης στο ρηχό ταψί του φούρνο το οποίο έχετε στρώση με αντικολλητικό χαρτί.
Πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για δύο λεπτά πριν τα μεταφέρετε πάνω σε μία σχάρα.
0 Σχόλια