Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπανακόρυζο

.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
Μισή κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ποτήρι κρασιού ρύζι (καρολίνα)
3/4 κούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά.
Τα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Έπειτα βάζουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και η ντομάτα μας.
Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει το σπανάκι.
 Έπειτα ρίχνουμε άλλη 1,5 κούπα ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι .
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι.
Το ρύζι θα φουσκώσει και θα γίνει με τη θερμότητα που έχει η κατσαρόλα μας. Δηλαδή σερβίρουμε μετά από 15 λεπτά τουλάχιστον.

Tips
Αν το βράσετε κανονικά μετά από μισή ώρα θα χυλώσει (μην σας φοβίσει αν όταν το κλείσετε έχει παραπάνω νεράκι θα το πιεί το ρύζι καθώς θα φουσκώνει)
Αν δείτε πως χρειάζεται παραπάνω νερό προσθέστε και άλλο (η ποσότητα διαφέρει ανάλογα με το πόσο δυνατά έχουμε το μάτι μας και από το σκεύος που χρησιμοποιούμε.
Αν θέλετε αφαιρέστε την ντομάτα και συνοδεύστε το με μπόλικο λεμόνι.
Είναι από τα φαγητά που τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
 Σερβίρετε με φρέσκο ψωμάκι φέτα και ελιές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια