.
Συστατικά500 γρ. καλαμάρι φιλέτο
½ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
1 μέτρια ώριμη , σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
1. Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Το πλένετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας . Κόβετε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα κρατάτε .
2. Ανακατεύετε προσεκτικά την φέτα με την ντομάτα και τον μαϊντανό και γεμίζετε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση. Κλείνετε το άνοιγμα με τα πλοκάμια πιέζοντας τα προς τα μέσα .
3. Αλείφετε τη σχάρα με λίγο λάδι. Αλείφετε και τα καλαμάρια και τα ψήνετε προσεκτικά από όλες τις πλευρές για 5΄-7΄ περίπου ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση της φωτιάς. Φροντίζετε να μην παραψηθούν γιατί θα σκληρύνουν .
4. Σερβίρετε τα καλαμάρια σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού. Τα συνοδεύετε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.
smarw
0 Σχόλια