Χρόνος: προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος: 2 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες: 10
Υλικά:3 μήλα σε κομματάκια
3 κουτ. γλυκ. βούτυρο
3 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
1 κανέλλα ολόκληρη για τρίψιμο
φρέσκια μέντα
400 γρ PHILADELPHIA
200 γρ PHILADELPHIA με Γιαούρτι
4 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
μισό κλωναράκι φρέσκια βανίλια
6 μπισκότα Εργαστήρι Παυλίδης cookies
40 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και τα μήλα και τα σοτάρετε πασπαλίζοντας με την ζάχαρη. Τα ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
2. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα μπισκότα και τα βάζετε σε ένα μπολ.
3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το βούτυρο με τα μπισκότα.
4. Από αυτό το μείγμα γεμίζετε με 1-2 κουταλάκια τον πάτο του ποτηριού.
5. Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά το Philadelphia το κανονικό και αυτό με το γιαούρτι προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη.
6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρά 25 ml κρέμα μαζί με τη φρέσκια βανίλια. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
7. Μόλις έχει ανακατευτεί καλά το Philadelphia με τη ζάχαρη, προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και αυτή με τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
8. Προσθέτετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα που είναι στα ποτήρια με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε 2 εκατοστά κάτω από το χείλος του ποτηριού.
9. Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν και στην συνέχεια προσθέτετε τα καραμελωμένα μήλα και τρίβετε από πάνω κανέλα.
Συμβουλές
Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε επάνω στην κρέμα τη σπιτική σας μαρμελάδα ή ένα γλυκό του κουταλιού.
0 Σχόλια