Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοτόπουλο με παστουρμά

Κοτόπουλο με παστουρμά
.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
Υλικά για 4 μερίδες:
• 1 κοτόπουλο
• 4 λεπτές φέτες παστουρμά
• χονδρό αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• λίγο λάδι για περίχυμα
• χυμός 1 λεμονιού και τις κούπες του
• 1 ποτ. λευκό κρασί
• 1 κρεμμύδι αξεφλούδιστο, χωρίς ρίζες, χαραγμένο βαθιά στα 4

Διαδικασία:
Με τα τέσσερα δάχτυλα ξεκολλάμε την πέτσα, χωρίς να τη σκίσουμε, ξεκινώντας από το άνοιγμα καθαρισμού των εντοσθίων.
Εισάγουμε τις φέτες παστουρμά, ώστε να αποκτήσει το κοτόπουλο δεύτερη πέτσα.
Τοποθετούμε τις κούπες του λεμονιού και το χαραγμένο κρεμμύδι μέσα στο κοτόπουλο και το βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και τη σχάρα πάνω σ' ένα ταψί με λίγο νερό (θα φροντίσουμε να υπάρχει πάντα λίγο νερό, για να μην καπνίσουν τα λίπη, αλλά και για να σώσουμε τους ζωμούς με τους οποίους θα κάνουμε τη σάλτσα).
Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 180° - 190°, αφού αλατοπιπερώσουμε και περιχύσουμε με το μισό λεμόνι και λίγο λάδι.

Γυρίζουμε δυο-τρεις φορές τελειώνοντας με το στήθος προς τα πάνω. Οταν είναι έτοιμο
(στην άρθρωση του ποδιού δεν έχει αίμα), το βάζουμε σε πιατέλα τυλιγμένο με
αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στη φωτιά με το κρασί και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και
σιγοβράζουμε για να συμπυκνώσουμε το ζουμί. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και στο
πιάτο περιχύνουμε με τη σάλτσα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καθαρισμένο ψητό
κρεμμύδι. Ιδανικό συνοδευτικό, ο πουρές πατάτας.
Μαγείρεμα: 20΄ ανά 500 γρ. κοτόπουλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια